Guasha

Heeft u last van nek- rug en schouderklachten (torticollis spasmodica, bechterew), hoofdpijnen (ook migraine), stress, chronische vermoeidheid, burn-out, reumatische klachten of klachten van armen of benen of zit u gewoon niet lekker in uw vel? Dit is slechts een kleine greep uit de klachten die ik met Guasha behandel in mijn praktijk.

Guasha, is zo veelzijdig, eenvoudig en effectief, dat alleen al deze therapie ontzettend veel mensen kan helpen.
Kort samengevat stimuleert GUASHA het immuunsysteem, het ontgift en ontzuurt, het bevordert de bloedsomloop, reguleert functies en organen, neemt blokkades en pijn weg, revitaliseert en regenereert (life-extensions’), vermindert stress, moeheid en burn-out, verbetert cg geneest indirect talloze (chronische) stoornissen en klachten, brengt emoties in balans, ontspant en bevordert helderheid van geest....alles in een simpele behandeling!

 

Hoe werkt Guasha?
Guasha is een zeer effectieve schraaptechniek uit Azie, een reflexzonetherapie, waarbij olie op de huid wordt aangebracht en door middel van een schraper (van hoorn, jade of metaal) de huid geschraapt wordt met als doel afvalstoffen/gifstoffen op celniveau te verwijderen, die afgevoerd worden door de bloedbaan en het lymfestelsel. Daar waar blokkades zitten wordt de huid rood. Guasha zorgt ervoor dat de afvalstoffen ook wel toxines genoemd vrijkomen en afgevoerd worden, hierdoor komt er weer meer zuurstof in de cellen en functioneert het lichaam beter en verdwijnen klachten en ziektebeelden geheel of gedeeltelijk. Natuurlijk is dit afhankelijk van hoe lang men zich al niet goed of ziek voelt. Meestal zijn er maar een paar behandelingen nodig en geeft de eerste behandeling al een enorm positief effect.

Hoe ziet Guasha eruit?

Guasha geeft Sha's en dat zijn rode vegen. Deze ontstaan doordat er onder de huid (dus niet op de huid) kleine bloeduitstortingen ontstaan. Deze vegen doen geen pijn en de behandeling doet ook geen pijn al zou je dat niet denken als je onderstaande foto's ziet. De vegen trekken ook allemaal weer weg binnen normaliter 3 tot 7 dagen, soms duurt het 10 dagen.

 

 

Bij welke klachten kun je Guasha in zetten?

Alle pijnsyndromen o.a. Nek- en schouderklachten, hoofdpijn, (ook migraine- ook clusterhoofdpijn) rugklachten, torticollis spasmodica, ziekte van bechterew , been- en voetklachten, ook bij achillesklachten, RSI, Stress, burn-out, reumatische klachten en astma,  zeer effectief bij opvliegers in de overgang

Guasha kan bij meer dan 400 verschillende klachten/ziekten toegepast worden. Zie ook www.guashatherapie.nl